Afbeelding
@tedxmedia

Hoeveel budget krijgt Ede voor extra boa’s?

Politiek

EDE Hoeveel budget krijgt Ede voor extra boa’s en hoe wordt dit ingezet? Het is één van de schriftelijke vragen die het raadslid Dirjanne van Drongelen (ChristenUnie) stelt aan het college. Er is een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig om een horecagelegenheid, culturele instelling, sportwedstrijd of evenement te bezoeken. Ondernemers en organisatoren moeten daarop controle uitvoeren en handhaving is een taak van de gemeente.

,,De invoering van het CTB is landelijk beleid, waar verschillend over gedacht wordt. Voor de één betekent het extra mogelijkheden, voor een ander een extra beperking.” Van Drongelen wil weten welke inzet het college pleegt om daar waar een CTB nodig is ondernemers, organisatoren en verenigingen te ondersteunen. Ook wil zij weten wat de eerste ervaringen zijn met het coronatoegangsbewijs in Ede. ,,Wat gaat er goed, waar loopt men tegenaan?” 

Van Drongelen wijst er op dat in verschillende gemeenten is gekozen voor een werkwijze met polsbandjes. ,,Op centrale plekken is een checkpoint opgezet. Daar kunnen inwoners hun coronapas laten scannen en bij akkoord een polsbandje krijgen, waarmee de horeca kan worden bezocht. Wie geen CTB heeft kan zich bij het checkpoint laten testen in een sneltestcentrum ter plaatse. Horecaondernemers hoeven alleen het polsbandje te checken, wat veel gemakkelijker en sneller is dan de digitale coronapas.” 

Zij vraagt of het college bereid is het voorbeeld van andere gemeenten te volgen en ook met een polsbandjessysteem te gaan werken. ,,Zodat enerzijds de horecaondernemers worden ontlast en anderzijds de drempel voor bezoekers zo laag mogelijk wordt gehouden.” 

advertentie