Afbeelding
Gemeente Ede

Edese SGP-fractie stelt raadsvragen over aanbestedingsbeleid

Politiek

EDE De SGP heeft raadsvragen ingediend om de kansen voor Edese ondernemers bij gemeentelijke aanbestedingen te vergroten. ,,We constateren dat in het gemeentelijk aanbestedingsbeleid nog ruimte zit om enkelvoudige en meervoudige onderhandse aanbestedingen meer ten goede te laten komen aan de Edese ondernemers”, aldus raadslid Arnold Versteeg. 

,,De ruime zit onder andere in de drempelbedragen. Door deze op te rekken hoeft minder snel overgegaan te worden naar meervoudige aanbesteding of naar een nationale aanbesteding.’

UITNODIGINGSBELEID Bij meervoudig onderhandse procedures hanteert gemeente Ede bovendien het volgende uitnodigingsbeleid, schrijft de partij in een persbericht: ‘Indien mogelijk worden minimaal twee marktpartijen binnen de regio FoodValley en minimaal één marktpartij buiten deze regio uitgenodigd.’ De gemeente doet dit om de lokale en regionale economie te stimuleren en om bij het gunnen van de opdracht de beste prijs-kwaliteitverhouding te hebben. 

,,Om de Edese bedrijven een betere uitgangspositie te geven is de SGP van mening, dat bovengenoemd uitnodigingsbeleid gewijzigd kan worden in: ‘minimaal één lokale marktpartij, één marktpartij uit regio FoodValley en minimaal één marktpartij buiten deze regio. Daarbij kan en wordt nog steeds onder andere het criterium prijs-kwaliteitverhouding in acht genomen.”

De raadsvragen dienen binnen 30 dagen beantwoord te worden.

advertentie