V.l.n.r. Gerry Poelert (directeur-bestuurder Cultura) en staatssecretaris Gunay Uslu, burgemeester Verhulst en wethouder Veltman.
V.l.n.r. Gerry Poelert (directeur-bestuurder Cultura) en staatssecretaris Gunay Uslu, burgemeester Verhulst en wethouder Veltman. Cultura Ede

Staatssecretaris Gunay Uslu bezoekt Cultura Ede

Politiek

EDE Vandaag bracht de kersverse staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu een werkbezoek aan Cultura in Ede. Tijdens het bezoek kreeg zij een rondleiding en ging met kinderen en deelnemers van het Taalhuis in gesprek over het thema cultuurparticipatie. 

Burgemeester René Verhulst, wethouder Hester Veltman en Cultura directeur Gerry Poelert hadden de eer om de staatssecretaris te ontvangen.

Wethouder Veltman (cultuur): ,,We hebben met veel plezier de staatssecretaris welkom geheten en zijn blij dat zij kennis heeft gemaakt met de culturele sector in onze gemeente maar ook met de uitdagingen waar die momenteel voor staat.” Tijdens het bezoek werd nadrukkelijk gesproken over de moeilijkheden die de culturele sector momenteel ondervindt van alle coronamaatregelen. Burgemeester René Verhulst: ,,Zeker na de actie gisteren is dit een onderwerp dat hoog op de agenda staat. Het is een worsteling voor de sector en het is belangrijk dat er echt meer perspectief en duidelijkheid komt. Dat signaal hebben we de staatssecretaris ook meegegeven.”

Verder werd tijdens het werkbezoek verdiept op de mogelijkheden die cultuur heeft en brengt in een stad. Een voorbeeld dat daarbij werd aangehaald zijn de plannen voor de invulling van de linkervleugel van de Frisokazerne door ARTBASE Ede. In de kazerne komt een multimediale tentoonstelling over het leven van Helene Kröller-Müller die in 2024 de deuren opent. De staatssecretaris was onder de indruk van de vele inspirerende initiatieven voor jong en oud binnen de culturele sector in Ede.

advertentie