De fractievoorzitters en wethouders van de coalitie 2022-2026 van de gemeente Ede.
De fractievoorzitters en wethouders van de coalitie 2022-2026 van de gemeente Ede. Gemeente Ede

Coalitie-onderhandelingen afgerond; Edese kandidaat-wethouders zijn bekend

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE De formerende Edese partijen, SGP, ChristenUnie, GemeenteBelangen, CDA en PvdA, hebben woensdag de onderhandelingen afgerond. Het coalitieakkoord wordt nu opgemaakt, zodat het gepresenteerd kan worden, meldt de gemeente. Deze presentatie zal aanstaande maandag 30 mei om 19.30 uur in het gemeentehuis plaatsvinden. Dit zal gebeuren door formateur Boumans.

De kandidaat-wethouders zijn: Arnold Versteeg (SGP), Leon Meijer (CU), Peter de Pater (GemeenteBelangen), Jan Pieter van der Schans (CDA) en Karin Bijl (PvdA). De installatie van de wethouders zal plaatsvinden op dinsdagavond 31 mei in de raadzaal.

INHOUDELIJK DEBAT Een debat over het coalitieakkoord zal gepland worden medio juni. ,,De exacte vaststelling van een datum voor het debat moet nog plaatsvinden en is mede afhankelijk van de reguliere onderwerpen die voor behandeling voorliggen. Als het aan de beoogde coalitie ligt, dan wordt er zo snel als mogelijk gedebatteerd over de inhoud van het coalitieakkoord”, aldus de gemeente. 

,,Alle genoemde partijen kijken terug op een intensieve, maar ook mooie periode, waarin een basis gelegd is voor de komende vier jaar. Zij willen de heer Boumans bedanken voor zijn begeleiding naar een definitief coalitieakkoord”, besluit de gemeente het persbericht. 

advertentie