Vragen over privacy van persoonsgegevens inwoners Ede

22 jun, 14:00 Politiek Pixabay
Afbeelding

EDE De tien grootste gemeenten in Nederland voldoen niet aan de voorschriften uit de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en gaan daarmee onvoldoende zorgvuldig om met de privacybescherming van hun inwoners. Dat blijkt uit een onderzoek van Bits of Freedom. Het gaat in deze gemeenten om de verwerking van gegevens van 3,8 miljoen mensen. Zou het in de gemeente Ede beter gaan? Dat wil fractievoorzitter Stephan Neijenhuis(D66) weten en hij heeft er schriftelijke vragen aan het college over gesteld.

,,Wij vinden het van groot belang dat persoonsgegevens van Edenaren goed worden beschermd. Met name voor de gemeente als lokale overheid waar mensen verplicht gegevens aan moeten geven, geldt een sterke verantwoordelijkheid.” De AVG is vier jaar geleden in werking gesteld.

PREMIUM
Afbeelding
Misdaad Aanpak ondermijning vraagt om een investering
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Brandweer waarschuwt: ‘We moeten meer doen tegen natuurbranden’
PREMIUM
Afbeelding
Winkels ‘Stap voor stap naar een groener en vitaler Spindopplein’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Henry Snetselaar: ‘Voetbal is altijd mijn passie geweest en gebleven’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek ChristenUnie Ede: boeren komen niet aan inhoud toe
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Veel ‘geleerde lessen’ van dit najaar aan te leggen hoogwaardige fietsroute

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.