Ede krijgt mogelijk een tweede flitsbezorger

24 jun, 19:00 Politiek Ashkan Mortezapour
Afbeelding

EDE Ede krijgt wellicht een tweede flitsbezorger. Bij de gemeente is geïnformeerd over de mogelijkheid zich in Ede te vestigen. Het pand van een flitsbezorger die in Ede een pand heeft aan de Veenderweg is met 500 vierkante meter relatief groot. Dat laat het college weten aan de ChristenUnie die schriftelijke vragen over arbeidsomstandigheden heeft gesteld over flitsbezorgers en darkstores in Ede. ,,De onderneming heeft aangegeven dat ze op basis van ervaringen op de eerste locaties in Nederland hebben geleerd dat ze een groter pand nodig hebben. De eerste panden in de centra van grote steden waren relatief klein en daardoor minder geschikt. De werkgever is verantwoordelijk voor goede arbeidsomstandigheden, de controle hierop ligt bij de Arbeidsinpsectie.”

Meldingen over risico’s die flitsbezorgers lopen vanwege tijdsdruk, agressie en geweld worden niet bij de gemeente, maar bij de Arbeidsinspectie gedaan. De gemeente wordt daar in de regel niet bij betrokken. Over agressie in het verkeer heeft de gemeente geen meldingen ontvangen. Na de zomer wordt een analyse gemaakt van de retailstructuur. ,,Daarnaast zijn er ook nieuwe ontwikkelingen zoals de..

PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Henry Snetselaar: ‘Voetbal is altijd mijn passie geweest en gebleven’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek ChristenUnie Ede: boeren komen niet aan inhoud toe
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Veel ‘geleerde lessen’ van dit najaar aan te leggen hoogwaardige fietsroute
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Boosheid en verdriet over Indië Monument in Ede: ‘Het project kun je als mislukt beschouwen’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Grote onrust bij Lunters museum: ‘Dit is een zware persoonlijke beschadiging’
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen Voorzitter Gilbert Meurs: ‘Ik zal er alles aan doen om Heideweek gratis te houden’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.