Verschil in loon tussen mannen en vrouwen

29 jun, 14:42 Politiek Archief/pixabay
Afbeelding

EDE Het verschil in loon tussen mannen en vrouwen is in de coronajaren 2020 en 2021 weliswaar afgenomen, maar het gemiddelde bruto-uurloon van vrouwen is toch nog 13 procent lager dan het gemiddelde bruto-uurloon van mannen. Dit percentage wordt elk jaar kleiner, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het raadslid Ardin van Emmerik (tevens Pabo-student, GemeenteBelangen) stelt schriftelijke vragen aan het college. Hij vraagt of erbij de gemeente Ede ook sprake is van een dergelijke loonkloof.

Ook wil hij weten, als deze loonkloof er is, wat het college doet om deze te dichten. ,,Als niet bekend is of er in Ede sprake is van een loonkloof, is het college dan bereid intern onderzoek uit te voeren naar dit onderwerp, de resultaten van dit onderzoek voor 1 augustus te delen met de raad en maatregelen te nemen om een eventuele loonkloof te dichten, indien het onderzoek daartoe aanleiding..

PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Henry Snetselaar: ‘Voetbal is altijd mijn passie geweest en gebleven’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek ChristenUnie Ede: boeren komen niet aan inhoud toe
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Veel ‘geleerde lessen’ van dit najaar aan te leggen hoogwaardige fietsroute
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Boosheid en verdriet over Indië Monument in Ede: ‘Het project kun je als mislukt beschouwen’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Grote onrust bij Lunters museum: ‘Dit is een zware persoonlijke beschadiging’
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen Voorzitter Gilbert Meurs: ‘Ik zal er alles aan doen om Heideweek gratis te houden’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.