Minder kosten en overlast door combineren verkabeling en uitbreiding e-net

18 aug, 17:51 Politiek Henny Jansen
Afbeelding

EDE Het ondergronds brengen van de hoogspanningslijn boven Ede wordt gecombineerd met de noodzakelijke uitbreiding van het elektriciteitsnet. Met name in Ede-West is er sprake van congestie, ofwel ophoping of verstopping van het net. Het college laat de gemeenteraad weten dat door de werkzaamheden te combineren de totale maatschappelijke kosten lager zijn, er efficiënt wordt omgegaan met de beschikbare ruimte en er aanzienlijk minder overlast wordt veroorzaakt voor omwonenden.

Het is geen karwei dat van vandaag op morgen gerealiseerd is. Afgelopen half jaar is het onderzoek naar een haalbaar en nieuw tracé voor Ede-West en de verkabeling uitgevoerd. ,,Dit tracé wordt nu verder technisch uitgewerkt zodat het definitief gemaakt kan worden. De verwachting is dat in 2025 wordt begonnen met de bouw van het nieuwe..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Herfstbos met verrassingen bij Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Overig Nog dit jaar uitspraak Raad van State over ‘ENKA smeerpijp’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Fotograaf ziet wolf in De Hoge Veluwe: ‘Hij lijkt minder schuw’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Scholier Jonas (16) uit Ede gaat op (zeil)avontuur: ‘Wie wil nou niet op wereldreis?’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Harskamp laat in ‘dorpenderby’ SDS ’55 struikelen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Bennekom machteloos tegen Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.