‘Rijke schooldag’ om kinderen optimaal te ondersteunen

29 september 2022 om 15:57 Politiek Proominent
Afbeelding

EDE Niet alle kinderen en jongeren groeien op in een omgeving die hun ontwikkeling optimaal ondersteunt. Vanuit de rijksoverheid is een zogeheten ´rijke schooldag´ geïnitieerd in het primair en voortgezet onderwijs om een impuls te geven aan brede talentontwikkeling, met aanvullende activiteiten op het gebied van sport, cultuur, cognitieve begeleiding en sociaal-economische ontwikkeling.

In schriftelijke vragen van D66 en SGP aan het Edese college herinneren ze eraan dat de ‘rijke schooldag’ een belangrijk onderdeel van de onderwijsvisie is, met een gezonde lunch, sport, cultuur en huiswerkbegeleiding voor ieder kind. ,,Zo krijgt ieder kind dezelfde kansen in het leven en zijn die voorzieningen niet afhankelijk van de portemonne..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Geen tijdelijk zebrapad of knipperlicht bij oversteek scholieren
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Minister wil regionale aanpak wilde vogels met vogelgriep
PREMIUM
Afbeelding
Winkels Supermarkt Safari naar Bellestein
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Airfryer koning uit Ede stopt vanwege succes: ‘Gaat bijna op werken lijken’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren 11.000 honden op dat hele kleine stukje Ede
PREMIUM
Afbeelding
Mensen ‘God gebruikt zelfs Google’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.