Gestage daling criminaliteit in Ede

22 november 2022 om 14:19 Politiek Pixabay
Afbeelding

EDE De aanpak van de geregistreerde criminaliteit heeft in de afgelopen jaren effect gehad. Dat stelt de gemeente vast in het integraal veiligheidsplan 2023-2026. Het aantal woninginbraken is sterk gedaald en dat komt mede door goed hang- en sluitwerk. Verder zijn er minder overvallen, komt er minder straatroof voor en zijn er minder geweldsmisdrijven. Wat wel hoog scoort is het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen en ook de gedigitaliseerde criminaliteit, zoals ondermijning.

Ede is Nederland in het klein, volgens burgemeester René Verhulst. ,,Ik zeg het eigenlijk wel vaker. We hebben hier alles. Stad, dorp, stedelijke bebouwing en dorpse weidsheid. Dat maakt dat Ede bijzonder is. In de goede zin van het woord. Wij zijn een snel groeiende gemeente met grote ambities. Maar met die ambities moeten we ook oog houden voo..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Broers uit Ede lopen Muskathlon voor arme kinderen in Ghana
PREMIUM
Afbeelding
Politiek WFCE: college kan nu geen gedragen besluit nemen
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk NAH Café gaat samen lunchen in Ede: 'Aan half woord genoeg'
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 'Stap van student naar fulltime werken valt enorm mee'
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Deelnemer NK Mens erger je niet! uit Ede: 'Dobbelstenen kunnen opeens een slag gedraaid zijn'
PREMIUM
Afbeelding
Activiteiten Mei Li Vos in Ede over ´vrouwen en werk´

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.