Afbeelding
Job Oldegbers

Meer ruimte voor de terrassen in Ede

Recreatie

EDE Het Edese college heeft besloten om een verruiming van de terrassen toe te staan van 1 juni tot en met 1 november. Dit geldt voor ondernemers die nu ook al een terrasvergunning hebben. Wel moeten ze zich houden aan een aantal spelregels. Ze moeten bijvoorbeeld een plattegrond indienen van het bestaande terras en de gewenste uitbreiding. 

De uitbreiding hoeft niet per se op eigen grond te zijn. Het mag ook grond van de gemeente of een derde partij zijn, mits daar overeenstemming over is. Een aantal gemeentelijke pleinen kan verdeeld worden tussen de horecaondernemers. Het plan hiervoor maken de ondernemers zelf. 

HUUR Horecaondernemers die hun terras tijdelijk verruimen, zijn de gemeente Ede geen extra huur verschuldigd. Maar het aantal zitplaatsen na uitbreiding mag niet meer worden dan bij het normale terras. En voor onder meer buitenbarren en overkappingen moet toestemming gevraagd worden aan de gemeente. Daarnaast moeten de ondernemers voldoen aan de wetgeving en richtlijnen van het RIVM. 

SNEL HELPEN Burgemeester Verhulst: ,,Ik ben blij dat we op deze manier een klein steentje kunnen bijdragen aan de horeca in Ede. Ik snap dat het zuur is voor de ondernemers zonder terras, maar we kijken als bestuur ook naar waar we gemakkelijk en snel kunnen helpen. Met het groter maken van de terrassen en hopelijk een goede zomer is een aantal horecabedrijven al enorm geholpen.”

MONITOREN Normaal gesproken zou een voorstel als dit voorbesproken worden met alle ondernemers en de omwonenden. Omwille van de snelheid was dat nu niet mogelijk, aldus de gemeente. Wel hebben de gebiedsmanagers namens de bewoners input geleverd. Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente hebben het voorstel gemaakt. De gemeente zal blijven monitoren of alles in goede banen verloopt en of er niet te veel klachten uit de omgeving komen.

Een overzicht van alle regels is te vinden op de gemeentewebsite. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
WFCE: college kan nu geen gedragen besluit nemen
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom
Afbeelding
Kimberley Bos halverwege WK skeleton op vierde plek
advertentie