Afbeelding
www.pixabay.com

Nieuwe MTB-routes Otterlo en Lunteren klaar voor gebruik

8 december 2020 om 16:20 Recreatie

OTTERLO/LUNTEREN Er zijn twee nieuwe MTB-routes in Otterlo en Lunteren aangelegd, gemarkeerd en helemaal klaar voor gebruik. Burgemeester René Verhulst en wethouder Peter de Pater nodigden Thorwald Veneberg, directeur Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU), uit om de route in Otterlo te fietsen. 

De nieuwe route in Otterlo is 18 kilometer lang en start bij Otterlo Events aan het Mosselsepad. Er wordt in deze route veel gebruikgemaakt van hoogteverschillen in de omgeving en de mooie natuurgebieden. Er zijn snelle singletracks, steile klimmen en snelle afdalingen. Voor de technisch gevorderde MTB’ers is er bij De Zanding een extra uitdaging door een technisch moeilijk gedeelte, dat via een aparte singletrack is bewegwijzerd.

De route bij Lunteren is een afwisselend parcours van 32 kilometer door heuvelachtige stukjes van bosgebied De Roekel, door het Edese Bos, het Luntersche Buurtbosch en langs de Goudsberg. Langs de route zijn vele singletracks, afgewisseld met enkele lange, rechte paden. Rondom de Goudsberg is een aantal steile klimmen en een snelle afdaling. De route heeft twee startlocaties: MTB-Centrum Veluwe aan de Kattenbroekerweg en 50|50 Hotel Belmont aan de Goorsteeg.

INZET Als wethouder recreatie, toerisme en sport is Peter de Pater wekelijks op de mountainbike te vinden. ,,De MTB-routes in de gemeente Ede zijn van hoge kwaliteit. Dit is alleen mogelijk dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe, die deze routes onderhouden en beheren. En dankzij de bijdrage van de sponsoren. Ik ben heel blij met de nieuwe routes in Lunteren en Otterlo. Hopelijk kan de horeca snel weer open, want dat geeft een plus aan deze routes”, aldus De Pater.

,,We wilden dit moment eigenlijk vieren met een grote opening”, zegt burgemeester Verhulst. ,,Helaas kan dat door corona nu niet. Met de video laten we alvast zien hoe aantrekkelijk de routes zijn. Mountainbikers uit Ede en daarbuiten weten de routes nu al te vinden, hopelijk worden dit er nog meer. En zodra het weer kan, vieren we alsnog de opening met de betrokken vrijwilligers en ondernemers.”

In totaal telt de gemeente Ede nu 80 kilometer aan mountainbikeroutes in Ede, Otterlo en Lunteren, waaronder een speciale kinderroute. MTB’ers kunnen de nieuwe en bestaande MTB-routes starten bij startlocaties. De ondernemers van deze startlocaties sponsoren de routes. In Ede is dat De Fietser, in Otterlo is dat Otterlo Events en in Lunteren kan gestart worden bij MTB-Centrum Veluwe en 50|50 Hotel Belmont. Meer informatie over MTB-routes in Ede is te vinden op bezoek-ede.nl/mtb en mtbzuidveluwe.nl.

Bron video: gemeente Ede

 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie