Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Natuurcentrum Veluwe/Luc Enting

Natuurcentrum Veluwe is nieuw VVV-informatiepunt in Ede

8 december 2020 om 16:30 Recreatie

EDE Natuurcentrum Veluwe laat bezoekers graag zien welke waardevolle natuur- en cultuurterreinen er in de gemeente Ede liggen. Het doel is dat iedereen kan genieten van deze landschappen en de unieke en rijke natuur. Het centrum is daarom het nieuwste officiële VVV-informatiepunt in de gemeente Ede. Daarnaast is er een nieuwe website gelanceerd in nauwe samenwerking met Ede Marketing.

Natuurcentrum Veluwe is een vertrekpunt voor excursies en rondleidingen. Er is allerlei informatie te vinden over natuurgerichte activiteiten zoals wandelen, fietsen en een bezoek aan de wildkansel. Het centrum ligt aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave De Hindekamp. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt hier voor een rijke flora en fauna. 

Sinds dit najaar is Natuurcentrum Veluwe officieel een VVV-informatiepunt. Bezoekers vinden er een uitgebreid assortiment aan toeristische informatie. Medewerkers van het Natuurcentrum informeren bezoekers over bijzonderheden in de buurt, Ede en omgeving. Er zijn routes, souvenirs en streekproducten verkrijgbaar. 

WOLF De terugkeer van de wolf in Nederland staat bij Natuurcentrum Veluwe hoog op de agenda. De wolf leeft op de Veluwe en is zelfs gesignaleerd in Ede. Deze terugkeer van de wolf in Nederland is voor Natuurcentrum Veluwe een goede reden om meer over het dier te vertellen. Experts bij : 

,,We hebben zo’n 140 jaar zonder wolf geleefd in Nederland, maar de soort is toch op eigen kracht teruggekomen. Het dier heeft het hier goed naar zijn zin tussen de herten, reeën en zwijnen”, aldus experts bij Natuurcentrum Veluwe. ,,De wolf is de schakel die ontbrak in de voedselketen. Deze is nu compleet. De wolf is bovendien een nuttig dier. Zo zorgt hij voor ziekte-onderdrukking bij dieren en dat leidt weer tot minder afschot van het Veluws wild.” 

Tijdens speciale lezingen en een aanstaande wolvententoonstelling hebben bezoekers de kans om alles over het dier te weten te komen. Deze tentoonstelling is begin 2021 te zien bij Natuurcentrum Veluwe, mits coronamaatregelen het toelaten. Meer informatie is te vinden op www.natuurcentrumveluwe.nl of www.bezoek-ede.nl/natuurcentrum-veluwe

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie