Afbeelding
EIJV

EIJV heeft dweilmachine: ‘Uniek in Nederland’

11 februari 2021 om 15:07 Recreatie

EDE De natuurijsbaan van de Edese IJsvereniging gaat vanavond open voor publiek. Maar vandaag zijn er al leden van EIJV die hun rondjes op het ijs rijden. Zij stuitten daarbij vandaag op een primeur.

EIJV kan namelijk gebruik maken van een kleine dweilmachine om de ijsvloer in optimale conditie te krijgen en te houden. ,,Die machine kan overdag het onderhoud op onze natuurijsbaan doen. Uniek in Nederland, we zijn er heel blij mee”, meldt EIJV.

De machine is eigendom van Friends on Ice, die het gebruikt voor hun jaarlijkse ijsbaan in het centrum van Ede. Maar die baan ging dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Daarom mocht EIJV hem zolang lenen. Toyota Van Gent verscheepte de machine van zijn stalling naar de ijsbaan aan de Langekampweg.

Het werk van de machine en de vrijwilligers van de Edese IJsvereniging is overigens niet voor niets geweest, de ijsvloer ligt er prachtig bij. ,,Op een klein stukje na, voor het clubhuis”, aldus de vereniging. Met de lage temperaturen van de komende dagen, gaat dat vast nog veel schaatsplezier opleveren.

Op de ijsbaan gelden de coronamaatregelen. Er kan alleen vooraf gereserveerd worden op de website van de vereniging, voor blokken van maximaal twee uur. Ook worden er dit jaar geen schaatsen geslepen of verhuurd en is het clubhuis gesloten. Door dooi of andere onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat de baan eerder of tijdelijk moet worden gesloten.

Bron video: EIJV.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie