Afbeelding
Ted Walker

Gemeente Ede heeft er negentig inwoners bij na controle op recreatiepark

Recreatie

EDE De controle op recreatiepark Het Bospark in Ede heeft vandaag diverse zaken aan het licht gebracht. Zo bleek dat ongeveer negentig van de onderzochte personen wel op het recreatiepark wonen, maar hier niet zijn ingeschreven. Zij zijn ter plekke in de gemeentelijke basisregistratie personen ingeschreven.

Dat meldt de gemeente Ede. Donderdagochtend om 4.30 uur is de actie gestart. Deze heeft geduurd tot ongeveer 14.30 uur. Wanneer gebleken is dat men in strijd met het bestemmingsplan permanent woont in een recreatiewoning dan start een handhavingstraject. Mensen met een achterstallige boete of een belastingschuld hebben dat direct moeten voldoen. Tijdens de controle zijn alle recreatieverblijven gecontroleerd.

Een aanzienlijk aantal van de gecontroleerden bleken bekenden van de politie te zijn. Daarnaast zijn er gevallen van arbeidsuitbuiting geconstateerd. Deze zaken worden verder uitgezocht door de Inspectie SZW. En tenslotte zijn er nog mensen die zonder rijbewijs in een auto reden geconstateerd.

De controle werd uitgevoerd door een team van medewerkers van verschillende onderdelen van de gemeente Ede, de politie, Belastingdienst, ISZW en het Ariadneproject van de provincie Gelderland.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie