Kunstenaar Wim Hage
Kunstenaar Wim Hage Carel de Vries

Kunstenaar over atheïsme en geloof

Religie Deel je nieuws

Edenaar Wim Hage (53) is een kunstenaar in hart en nieren. Steenhouwen heeft hij geleerd bij ROC Nieuwegein. “Ik werk graag met natuursteen, maak allerlei beeldhouwwerken (ook voor particulieren) en verricht ook restauraties aan kathedralen. “

Atheïsme

“Jarenlang verzette ik me als atheïst tegen alles wat met kerk en geloof te maken had.”, aldus de kunstenaar. Op een gegeven moment begon hij daar toch wat aan te twijfelen. Toen kreeg hij de opdracht om de Sint Jan in Den Bosch te restaureren. “Daarbij kwam ik letterlijk in aanraking met de kerk. Bij het bewerken van de ornamenten ging ik me verdiepen in de achtergronden van de beelden. Welke Bijbelse  verhalen gaan er achter schuil? Wat voor betekenis heeft dat nu voor onze samenleving?”

Wim Hage begint zich steeds meer af te vragen wat zijn atheïsme hem nu inhoudelijk brengt. Is het vooral afbreken? Hij wil meer weten over het christelijk geloof.

Geloof

Via een bekende komt Wim in aanraking met Alpha. Daarbij wordt laagdrempelig het christelijk geloof ontdekt en verkend. “Ik had iets van: laat ik het maar gewoon eens uitproberen, uit nieuwsgierigheid. Wat zou het geloof mij te zeggen hebben? Of zou ik toch atheïst blijven?”

Vond je dat niet spannend? “Een beetje wel natuurlijk. Maar het zijn heel gezellige avonden geweest in kleine groepen van 8 personen. We begonnen altijd met een maaltijd en daarna open gesprekken. Ik kon er echt mijn verhaal en vragen kwijt.”

Wat sprak jou het meeste aan van Alpha? “Allereerst dat het erg laagdrempelig is. Begrijpelijk voor iedereen. En dat er bijzonder respectvol met elkaar wordt omgegaan; een vorm van naastenliefde. Ik heb meer inzicht gekregen in de betekenis van het christelijk geloof. We spraken uitgebreid over God, de samenleving en Jezus. Ik zag tot mijn eigen verbazing steeds meer de positieve kant van het geloof. Dat de 10 geboden een goede samenleving mogelijk maken. Van wat Jezus heeft gedaan en gezegd, heeft bij mij meer diepgang in het leven gegeven.”

Alpha

De Alpha beslaat 10 bijeenkomsten en is gericht op mensen die meer willen weten over het christelijk geloof. Belangstellenden zijn van harte welkom. Binnenkort starten er weer nieuwe groepen:

8 januari Oude Kerk
13 januari Beatrixkerk, Bethelkerk, Emmaus en Nieuwekerk
14 januari Nederlands gereformeerde Kerk

Zie voor meer informatie:
https://www.alpha-ede.nl/index.php/waar-en-wanneer

Toegang vrij.

Alpha
advertentie