Afbeelding
Nieuwe Kerk

Nieuwe dominee voor Nieuwe Kerk Ede

5 juli 2020 om 15:27 Religie

EDE De hervormde wijkgemeente van de Nieuwe Kerk in Ede krijgt een nieuwe predikant. Dominee Peter Verbaan heeft zijn beroeping aangenomen. De partner van Verbaan, Anne, is dominee in de Hervormde Gemeente in Bennekom.

Dominee Peter Verbaan is in 1966 geboren in Den Haag, studeerde theologie in Utrecht en vervolgens aan de universiteit van Genève en aan Chateau de Bossey, het studiecentrum van de Wereldraad van Kerken nabij Genève. In 1993 begon hij in zijn eerste gemeente, twee dorpen in de Friese wouden: Oostermeer en Eestrum, zo staat te lezen op de website van de Nieuwe Kerk. 

In datzelfde jaar trouwde hij met Anne van den Heuvel die in 1994 predikant werd in het nabijgelegen Augustinusga. In 2000 verhuisden ze naar Berkel en Rodenrijs. Dominee Verbaan werkte daar in de plaatselijke gemeente terwijl zijn vrouw interim predikant werd in landelijke dienst en in verschillende Zuid-Hollandse gemeenten werkte.

In de zomer van 2009 maakten zij, samen met hun drie kinderen, de oversteek naar de Veluwe en werd hij predikant van de Oude Kerk in Ermelo terwijl zijn vrouw, na eerst interim predikant te zijn geweest in enkele Gelderse gemeenten, in 2017 een van de vaste predikanten van de Hervormde Gemeente in Bennekom werd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie