,,We gaan er een feestelijke buitendienst van maken."
,,We gaan er een feestelijke buitendienst van maken." Dick Martens

Pinksterfeest in de open lucht op Marktplein in Bennekom

25 mei 2023 om 14:19 Religie

BENNEKOM Het Pinksterfeest vieren in de open lucht. Een gedachte die al enige tijd speelde in het hoofd van dominee Anne Verbaan. Maar die gedachte is inmiddels omgevormd tot werkelijkheid. Op 28 mei zal er op het Marktplein, in de schaduw van de Oude Kerk ‘een buitendienst’ gaan plaatsvinden en als de weergoden de organisatie goed gezind zijn, dus in de openlucht. Gehoopt wordt dat het gaat gebeuren onder een stralend blauwe hemel.

,,Vroeger, ver voor mijn tijd waren er op Sportpark De Eikelhof al buitendiensten met Pinksteren, maar daarvoor werd de animo steeds minder, ook gingen de mensen steeds vaker weg met Pinksteren. Toch ‘borrelde’ de wens om dat initiatief toch weer eens op te pakken steeds vaker. De wens was al snel, om dat midden in het dorp te gaan doen en kwam het Marktplein daarbij in beeld, ook omdat er bij slecht weer kan worden uitgeweken naar de Oude Kerk. Maar vooralsnog gaan we ervan uit dat het buiten kan.” 

,,Het plein zal autovrij zijn, bij de vier ingangen hangen ballonnen en krijgen de bezoekers een programma”, vervolgt Verbaan. ,,Er zullen stoelen staan, maar we hebben liever dat de mensen hun eigen stoel meenemen. Ik leid de dienst, die om 10.00 uur begint vanaf ‘een platte kar’. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Elly Meijer en Marinus van Grootheest. We gaan er een feestelijke buitendienst van maken. Er staan ook tafels, waarop de mensen hun meegebrachte bloemen kunnen inleveren, tijdens de dienst worden daar boeketjes van gemaakt, die je na de kerkdienst mee mag nemen en als groet aan anderen mag geven, mensen die dat als steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.” 

Verbaan: ,,Er ook een kinderprogramma, ‘een Pinkster-Escape Room’ in de kerk en het versieren van een eigen kussensloop naar het thema: ‘Dromen’. Pinksteren is een droom van God, dat Gods geest over alle mensen uitgaat. We hopen dat jong en oud, meisjes en jongens, maar ook mensen die zich niet zozeer kerkelijk noemen zin hebben om deze gezamenlijke dienst van de Gereformeerde Kerk aan de Brinkstraat en de Hervormde Gemeente Wijk Oost bij te wonen. Daarna is er koffie en thee met wat lekkers en gelegenheid elkaar te ontmoeten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie