Afbeelding
Gemeente Ede

Muziekvereniging OBK Otterlo viert eeuwfeest met speciaal cadeau

13 november 2022 om 08:38 Verenigingen

OTTERLO Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) Otterlo heeft zaterdagavond een cheque van duizend euro ontvangen als cadeau voor het 100-jarige jubileum van de vereniging. OBK ontving de cheque tijdens een galaconcert in het Wekeromse Kulturhus, uit handen van burgemeester René Verhulst.

Muziekvereniging OBK is één van de zeven muziekvereniging in de gemeente Ede. De vereniging staat midden in de Otterlose maatschappij en richt zich vooral op concertmuziek. Dweilband O’Tunes is een begrip op feesten en partijen in de omgeving.

Na de oprichting in 1922 werd vooral marsmuziek gespeeld, tot de vereniging zich in de jaren ’70 meer op concertmuziek ging richten. OBK speelt een breed repertoire: van klassieke fanfare stukken tot jazz- en filmmuziek.

In samenwerking met de Ericaschool is OBK een project gestart om kinderen kennis te maken met muziek. Leerlingen van de bovenbouw krijgen elke maandag muziekles op een zelfgekozen instrument.

De gemeente Ede verleent een subsidie aan jubilerende verenigingen. Bij het 25, 50, 75 en 100-jarig bestaan kan een vereniging subsidie aanvragen. Deze subsidie loopt op van 250 euro bij een 25-jarig jubileum tot 1000 bij een 100-jarig jubileum.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie