Afbeelding
Google Streetview

Provincie wil N310 in Otterlo groener maken

6 februari 2020 om 13:10 Verkeer en vervoer

OTTERLO De provincie gaat de N310 tussen Otterlo en Arnhem aanpassen. Daarbij is er vooral meer ruimte voor bomen. 

,,Langs de N310 en de N311 staan bomenlanen. Wij willen deze lanen graag behouden", zo laat het bestuursorgaan weten. ,,Een deel van de laanbomen is inmiddels vervangen door jonge bomen (met name langs de N311). Veel laanbomen worden de komende jaren slechter. Op sommige plekken is al 60 procent uitgevallen en gekapt. De komende jaren kappen we de overige bomen en planten nieuwe bomen. De nieuwe bomen komen op een grotere afstand van de weg." 

,,De jonge bomen hebben voldoende licht nodig om te groeien, daarom kappen we ook een deel van de bospassages naast de weg", gaat de provincie verder. ,,Zo krijgen de jonge bomen de kans om te groeien en verjongt het bos aan de randen. Jonge bomen hebben veel tijd nodig om te groeien tot een volwaardige boom. Daarom herstellen we de bomenlanen in verschillende fasen. Zo voorkomen we een kaalslag. Toch zal het even duren voor de bomen in de laan een redelijk formaat zijn." 

SNELHEID Daarnaast gaat de snelheid van de weg in het gedeelte van de gemeente Arnhem omlaag naar 60 km. per uur. Dit betreft het gedeelte vanaf de kruising met de N224 tot aan de Harderwijkerweg. Ook wordt het fietspad aangepast om de nieuwe bomen de ruimte te geven. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie