Afbeelding
RRReis

Busvervoerder RRReis neemt ruim tweehonderd nieuwe bussen in gebruik

Verkeer en vervoer

EDE RRReis is de nieuwe busvervoerder in de regio IJssel-Vecht, waar ook Ede onder valt. De busvervoerder rijdt met 246 nieuwe, elektrische bussen. Een duurzame oplossing die ook bijdraagt een betere luchtkwaliteit, aldus RRReis. Maandag werd in klein gezelschap in Ede het officiële startschot gegeven door de provincies Gelderland en Overijssel.

De voertuigen van RRReis rijden samen 25 miljoen kilometer per jaar. Veel van deze miljoenen kilometers worden gereden door elektrische bussen. Op zes busstations zijn laadvoorzieningen. 27 laadpalen in de regio zorgen ervoor dat de elektrische bussen tussen de ritten door onderweg kunnen opladen. ’s Nachts staan de bussen op de stallingen aan de stekker. Hiervoor zijn op zeven busdepots meer dan 150 laadkasten geplaatst. De inzet van gemeenten, provincie, Keolis en leveranciers van laadinfra maakte dit mogelijk.

,,Daarmee draagt RRReis bij aan de ambities van de provincies om de CO2-uitstoot door het openbaar vervoer terug te dringen en onze bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het Nationaal en Gelders Klimaatakkoord”, aldus gedeputeerde Jan van der Meer. De bussen van RRReis rijden in grote delen van Gelderland en Overijssel. Dit gebied wordt de komende jaren uitgebreid.

ONBEGRENSD “De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel hebben samen de gedurfde stap gezet om reizen óver de voormalige concessiegebieden mogelijk te maken”, zegt gedeputeerde Bert Boerman. ,,De concessie IJssel-Vecht is daarmee het eerste voorbeeld in Nederland. Wij geven daarmee invulling aan onbegrensd reizen in groot gebied, met meer reizigerscomfort.”

Reizigers krijgen volgens de vervoerder een beter ov-aanbod doordat de bus meer gaat rijden in steden en regionale centra. RRReis biedt verschillende vormen van vervoer. Naast de standaard buslijnen van RRReis is er ook comfortRRReis, extra comfortabele bussen op de 3 langere en snelle buslijnen (HOV-lijnen), reserveerRRReis en buurtRRReis.

RRReis is het overkoepelende merk voor het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze naam en stijl. Keolis is de eerste vervoerder die vanaf afgelopen zondag het busvervoer verzorgt onder de naam RRReis in de concessie IJssel-Vecht.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie