Afbeelding
Gemeente Ede

Snelheid omlaag op groenere Telefoonweg

19 januari 2021 om 15:15 Verkeer en vervoer

EDE De Telefoonweg gaat vanaf volgende maand op de schop. De maximum snelheid gaat van 50 naar 30 kilometer per uur. Daardoor moet het rustiger en veiliger worden, ook omdat het nieuwe profiel van de weg (gebakken klinkers in plaats van asfalt), smallere rijbaan en snelheidsremmende maatregelen niet geschikt is om hoge snelheden te halen. ,,Plateaus en zebrapaden helpen automobilisten om zich aan de nieuwe snelheid te houden.” De omgeving moet ook groener worden, door de aanplant van 30 bomen van verschillende soorten en 40 plantvakken langs de gehele weg.

Het geheel van de herinrichting is volgens wethouder Jan Pieter van der Schans besproken met de omwonenden. ,,De nieuwe weg is bedoeld voor bestemmingsverkeer, dus voor bewoners, werkenden en bezoekers van Ede centrum, en niet meer voor doorgaand verkeer.” Het gaat om het traject van de rotonde aan de Molenstraat tot en met de kruising Stationsweg.

De aannemer werkt tot de bouwvakantie in zes fases (wegvakken) door tot aan de spoorwegovergang. Na de zomer wordt naar verwachting het deel tussen het spoor en de Stationsweg uitgevoerd. Er komen omleidingsroutes en het Kuiperplein blijft bereikbaar. 

,,Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van een leiding van het warmtenet vanaf de Molenstraat tot aan de spoorwegovergang. Dit tracé gaat uiteindelijk de Kolkakkerbuurt van warmte voorzien. Een gedeelte van de Veenderweg wordt uiterlijk begin 2022 aangepakt om de schoolzone van CNS basisschool Cavaljé beter aan te laten sluiten op de kruising Brouwerstraat.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie