De kruising van de Willem de Zwijgerlaan en de Juliana van Stolberglaan in de buurt Beatrixpark.
De kruising van de Willem de Zwijgerlaan en de Juliana van Stolberglaan in de buurt Beatrixpark. Google Maps (screenshot)

Beatrixpark met ster meest verkeersonveilig in Ede

29 januari 2021 om 15:58 Verkeer en vervoer

EDE  Vanaf begin 2017 heeft RTL Nieuws drie jaar lang alle plekken in kaart gebracht waar politie en Rijkswaterstaat ongelukken registreerden. Dat bleken er in Ede 694 te zijn, waarbij in 86 gevallen gewonden of doden vielen te betreuren. Er wordt met sterren gewerkt, één ster is de slechtste score ,,en betekent dat het met de verkeersveiligheid in die wijk niet goed zit.” In Ede krijgt het Beatrixpark één ster. Drie buurten staan genoteerd voor twee sterren: Bloemenbuurt, Indische buurt en Wekerom dorp.

Het raadslid Jan Willem Nuis (CDA) heeft het college schriftelijke vragen gesteld over het toenemend aantal verkeersongevallen. Hij vraagt of in beeld is waar in de gemeente Ede verkeersongevallen plaatsvinden en waar onveilige verkeerssituaties zijn. Hij vraagt ook of de uitkomsten van het onderzoek van RTL Nieuws overeen komen met het beeld dat het college heeft van onveilige verkeerssituaties in wijken, buurten en dorpen. Nuis wil weten of het college voornemens is om de verkeersveiligheid in de wijken op de lange termijn te verbeteren en of een risicovolle verkeerssituatie bij de gemeente in beeld komt nadat er een ongeluk is gebeurd.

Wat betreft het aantal ongevallen in de gemeente Ede gaat de Driesprong/Ginkel aan kop (bijna 70) , gevolgd door het centrum van Ede (ruim 60) , de Reehorst (ruim 50) , De Kraats/Nergena (45) , Lunterse Veld (41), Meulunteren/De Valk (bijna 40) , Nederwoud (36) , Heestereng (31), Boekelo (25) en Otterlo dorp (11). Met in Otterlo dorp de meeste gewonden of doden.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie