Afbeelding
ACV

‘Veel Edese wegen onvoldoende sneeuwvrij gemaakt’

9 februari 2021 om 15:09 Verkeer en vervoer

EDE Het raadslid Pieter Kool (SGP) heeft geconstateerd dat maandagavond de kazerne aan de Klinkenbergerweg zeker niet sneeuw vrij was. Dat was ook het geval bij Ziekenhuis Gelderse Vallei waar ,,niet alleen de weg vrij moet worden gehouden, maar ook de fietsstroken en de voetgangers route.” Hij vraagt het college of er voldoende aandacht en mankracht is om dit uit te voeren.

,,Nu de kinderen weer naar de basisscholen mogen blijkt er ook daar onvoldoende gedaan te worden om de toegang tot de scholen te bezoeken en de wegen sneeuwvrij te maken. Verder missen bewoners van het Enka-terrein node de sneeuwruimers. Vrijwel alle wegen zijn niet begaanbaar. Wegen naar begraafplaatsen zijn niet vrij begaanbaar. Gezien het doorgaande gebruik door het hogere aantal sterfgevallen vraagt dit om actief te zorgen voor verbetering en begaanbaarheid naar deze plaatsen.”

VERSCHILLEN Het raadslid ziet overigens wel dat er hard gewerkt wordt om wegen gangbaar te houden. Maar hij stelt ook vast dat er duidelijk waarneembare verschillen te zien zijn tussen de gemeenten Ede en Barneveld als het gaat om het begaanbaar houden van wegen. ,,Maandag 8 februari zagen we op de Barneveldseweg dat de gemeente Barneveld haar weggedeelte had schoongemaakt, terwijl Ede nalatig was de weg begaanbaar te houden, ondanks dat veel fietsers zich verplaatsen vanuit Ede en Lunteren naar Barneveld. Hebben dergelijke wegen een hoge prioriteit en waarom is Barneveld blijkbaar beter in staat om dit beheer uit te voeren dan Ede?”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie