Afbeelding
RRReis

Harskamp ‘s avonds niet meer bereikbaar met openbaar vervoer

25 februari 2021 om 16:30 Verkeer en vervoer

HARSKAMP Harskamp is na zeven uur ‘s avonds niet meer bereikbaar met het openbaar vervoer. Keolis, dat sinds medio december vorig jaar de dienstverlening verzorgt, heeft een nieuwe dienstregeling in het leven geroepen en daardoor is één buslijn komen te vervallen. Bus 105 van Barneveld naar Arnhem en vice versa rijdt niet meer via Harskamp. Overgebleven is bus 107 van Ede via Wageningen naar Putten die overdag één keer per uur rijdt. En vanaf 19.00 komt er geen bus meer door Harskamp. 

Door Gerard van Wijk

,,Dit heeft dagelijks grote consequenties voor scholieren, senioren en minder validen in verband met vervoer van en naar het ziekenhuis, bezoekers etc. Het alternatief is overstappen met lange overstaptijden of de belbus,” aldus het raadslid Pieter Kool (SGP). Hij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. Het besluit de busverbinding Barneveld-Arnhem te laten vervallen is wat betreft het raadslid een vreemde beslissing. ,,De verbinding loopt nu via Wekerom en Otterlo en niet meer via Harskamp. Via Harskamp rijden duurt slechts zes minuten langer en is circa drie kilometer om.”

De vereniging Harskamps Belang heeft over de busverbindingen een brief geschreven naar zowel Keolis als Provinciale Staten van Gelderland en de gemeente Ede. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie