Afbeelding
VVN

Veilig Verkeer Nederland organiseert opfriscursus voor senioren

30 maart 2021 om 15:15 Verkeer en vervoer

EDE In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoermiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg en zijn er nieuwe verkeersregels gekomen. Daarnaast zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden, met onder meer turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) nodigt ervaren Edese verkeersdeelnemers van 65 jaar en ouder daarom uit voor een online bijeenkomst over de nieuwste verkeersregels.

De bijeenkomst vindt plaats onder leiding van een deskundige en gecertificeerde VVN-voorlichter. Ook inwoners van Wageningen en Barneveld kunnen meedoen.

Senioren zijn ervaren verkeersdeelnemers, maar ook extra kwetsbaar in het verkeer, stelt de VVN. ,,Wanneer zij betrokken raken bij een ongeval, is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. Daarnaast wordt de mens gemiddeld steeds ouder en blijft steeds langer zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Deelnemers aan VVN’s online cursus, die ongeveer twee uur in beslag neemt, ontvangen praktische adviezen en er is ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen ervaringen. Gewapend met deze kennis kunnen senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer blijven deelnemen.”

Deelname aan de bijeenkomst, die een informatief karakter en geen examen heeft, is gratis. Er is plaats voor ongeveer 15 deelnemers en de aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Het betreft een online bijeenkomst via MS Teams.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 21 april van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 12 april via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl, onder vermelding van VVN Opfriscursus Ede, Wageningen, Barneveld. Het is belangrijk dat in de e-mail contactgegevens worden vermeld. Om te weten hoe het gesteld is met de verkeerskennis, kunnen deelnemers alvast een test doen via opfriscursus.vvn.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie