Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Gerwin van Luttikhuizen

Dit was de meest actieve flitspaal in de gemeente Ede

Verkeer en vervoer

EDE In de eerste vier maanden van dit jaar hebben de flitspalen in de gemeente Ede in totaal bijna twintigduizend keer geflitst voor automobilisten die te hard of door rood reden. Dat blijkt uit cijfers die het Ministerie van Justitie en Veiligheid dinsdag heeft gepubliceerd. De meest actieve flitspaal van onze gemeente staat, opnieuw, in Harskamp.

Er werden tussen 1 januari 2021 en 30 april 2021 in totaal 6528 snelheidsboetes uitgedeeld dankzij de flitspaal langs de Arnhemseweg N310 in Harskamp. De N310 is traditioneel een weg waar automobilisten moeten opletten. Elders in Harskamp, daar heet de N310 de Dorpsstraat, werden nog eens 1238 boetes uitgedeeld. En de flitspaal langs de Arnhemseweg N310 in Otterlo werden 3447 automobilisten geflitst voor te hard rijden.

De tweede op de lijst van meest actieve flitspalen in onze gemeente staat aan de Dr. Willem Dreeslaan. De paal bij het tankstation deed in de eerste vier maanden 4202 keer zijn werk. In 4042 gevallen ging het om te hoge snelheid, in 160 gevallen voor rijden door rood. Ook de flitspaal aan de Keesomstraat registreert zowel op snelheid als op rijden door rood licht. Hier werden 550 boetes uitgeschreven, 522 voor te hard rijden en 28 voor rijden door rood.

In Ede staat verder een flitspaal langs de Molenstraat, die registreerde 874 gevallen van te hard rijden. Bij de paal aan de Van Balverenweg in Bennekom passeerden in totaal 2630 automobilisten die harder reden dan de maximaal toegestane 50 km/u.

Op onderstaande kaart vind je per flitspaal het aantal boetes als gevolg van overtredingen die geconstateerd zijn door flitspalen van januari tot en met april 2021. Deze verkeersovertredingen worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen op kenteken. De cijfers gaan over de vaste digitale flitspalen verspreid over het land. Boetes die door de politie zijn uitgeschreven of trajectcontroles zijn hier niet meegeteld.


LANDELIJK In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er landelijk zo’n 764.000 flitsboetes uitgedeeld aan automobilisten die te hard of door rood reden. Dat zijn minder boetes dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen waren de flitspalen gezamenlijk nog goed voor 944.000 prenten. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid schrijft dat het lastig is een vergelijking tussen dit jaar en vorig jaar te maken, omdat de maatregelen tegen het coronavirus ook het verkeersbeeld sterk hebben veranderd. Het was namelijk aanzienlijk rustiger op de weg. Van de flitsboetes die van januari tot en met april werden uitgedeeld kwam negen op de tien voor rekening van snelheidsovertreders. De rest werd uitgedeeld voor het rijden door een rood stoplicht. 

De drie flitspalen met de meeste boetes staan in Papendrecht (9939 boetes), Waddinxveen (9852) en Vreeland (9412).

advertentie
advertentie