Op het station van Lunteren worden de perrons en paden breder gemaakt.
Op het station van Lunteren worden de perrons en paden breder gemaakt. Gerwin van Luttikhuizen

Spoorwegovergangen in Ede en Lunteren dicht vanwege werkzaamheden

21 juli 2021 om 17:37 Verkeer en vervoer

EDE/LUNTEREN Op verschillende plekken langs de Valleilijn wordt de komende dagen aan en rond het spoor gewerkt. De trein rijdt van donderdag 22 juli tot en met maandag 26 juli niet. In plaats daarvan kunnen passagiers gebruik maken van een stopbus. Ook zijn verschillende spoorwegovergangen in Ede en Lunteren in deze periode gesloten. Het verkeer dient rekening te houden met omleidingen. 

De overgangen zijn vanaf donderdagavond 22.00 uur gesloten. Het gaat om verschillende overwegen in het buitengebied, Lunteren en het centrum van Ede. 

OVERWEGEN In Lunteren zijn de overgangen Mielweg, Meulunterse Engweg, Molenweg en Ruitenbeekweg afgesloten. In Ede gaat het om de overwegen bij de Asakkerweg/Kernhemseweg, rijksweg N224, Brouwerstraat, Nieuwe Stationsweg en de Telefoonweg. Uiterlijk maandagochtend 5.00 uur zijn alle overgangen weer open voor verkeer. Vanaf dan rijden ook de treinen weer.

DRUKTE Bij verschillende overwegen wordt het doorgaand verkeer omgeleid. Weggebruikers kunnen hiervoor de borden volgen. Vanwege alle werkzaamheden verwacht de gemeente veel extra verkeer in het centrum van Ede. Bezoekers aan het centrum wordt opgeroepen zoveel mogelijk met de fiets te komen. De overgangen Brouwerstraat en Nieuwe Stationsweg zijn wel open voor fietsers en voetgangers. 

Werkzaamheden binnen elf meter van het spoor mogen alleen worden uitgevoerd als er geen treinen rijden. Daarom werkt de gemeente komend weekend ook rondom een aantal overgangen in het centrum van Ede. Hierbij wordt de verharding of inrichting van de weg verandert. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, wordt het meeste werk overdag uitgevoerd. Maar vanwege de beperkte tijd vindt een aantal werkzaamheden ook ‘s nachts plaats. Dit kan zorgen voor geluidsoverlast. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Afbeelding
Afbeelding
Op het station van Lunteren worden de perrons en paden breder gemaakt.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie