Afbeelding
Rw-Drones

Verschillende werkzaamheden rondom Ede en Wageningen van start

Verkeer en vervoer

EDE Werk aan de weg vanaf juli 2022, er wordt aan vier wegen rond Ede en Wageningen gewerkt. Het gaat om provinciale en gemeentelijke wegen. De aanleg van een aantal fietsstraten en asfaltonderhoud zorgen ervoor dat er omleidingen en snelheidsbeperkingen zijn. 

Na realisatie van het project Beter Bereikbaar Wageningen richt gemeente Wageningen de Grintweg in tot fietsstraat. Het huidige asfalt is dringend aan onderhoud toe om de weg in de tussenliggende periode voor het verkeer begaanbaar te houden. Daarom vervangt gemeente Wageningen tussen 4 juli en 8 juli 2022 de bovenste laag van het asfalt. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Gedurende de werkzaamheden is de weg de gehele week afgesloten voor het doorgaande verkeer.

ASFALTONDERHOUD Ook het asfalt op de N781, tussen de aansluiting met de A12 tot aan de rotonde Droevendaalsesteeg, zal worden vervangen. Vanaf de aansluiting A12 tot de rotonde Droevendaalsesteeg brengt provincie Gelderland dit najaar nieuw asfalt aan. Een klein deel van dit wegvak, namelijk tussen de kruising Kierkamperweg en de rotonde Droevendaalsesteeg, maakt deel uit van het project Beter Bereikbaar Wageningen en zou volgens planning pas bij de uitvoering van dat project worden meegenomen. Echter de kwaliteit van het wegdek is dermate slecht dat uitstellen van werkzaamheden niet kan. Naar verwachting zal van 12 tot en met 29 september ’s nachts het asfalt vervangen door een nieuwe deklaag. Overdag is de weg open voor verkeer; alle rijstroken en de busbanen zijn beschikbaar.

SNELLE FIETSVERBINDING Langs de Kierkemperweg wordt, als onderdeel van de snelle fietsverbinding Ede – Wageningen een vrijliggend fietspad  en twee rotondes aangelegd. De werkzaamheden vinden mogelijk nog eind 2022 plaats. Gedurende de werkzaamheden blijft de weg met snelheidsbeperking open voor het verkeer in beide richtingen en fietsers worden omgeleid.

PARKLAAN Gemeente Ede heeft de aanleg van de Parklaan gepland in 2022 en 2023. Deze zomer en dit najaar worden werkzaamheden uitgevoerd, aan de Edeseweg en Bennekomseweg op de wegvakken die onderdeel uitmaken van de Parklaan. Tijdens de werkzaamheden gelden mogelijk snelheidsbeperkingen en aanvullende verkeersmaatregelen voor het verkeer. 

SNELWEGEN Ook Rijkswaterstaat voert in 2022 werkzaamheden aan snelwegen uit. Bijvoorbeeld het onderhoud aan de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg. Het gaat daarbij om wegvakken die weinig van invloed zijn op de werkzaamheden in het gebied tussen Ede en Wageningen.

advertentie
advertentie