Afbeelding
Spoorzone Ede

Tunnel nieuw station Ede/Wageningen ligt na voorspoedige reis van 75 meter op zijn plek

Verkeer en vervoer

EDE De reizigerstunnel van het nieuw te bouwen treinstation Ede/Wageningen ligt op zijn plaats. Dat verliep sneller dan gedacht. In totaal heeft de tunnel afgelopen nacht zo’n 75 meter afgelegd.

De reizigerstunnel is ten zuiden van de spoorlijn gebouwd. De afgelopen dagen is de plek vrij gemaakt waar de tunnel definitief moet komen te liggen. Stap voor stap is de tunnel nu op zijn plek gerold. Het inschuiven is vrijdag rond 0.00 uur begonnen. De aannemer verwachtte dat de hele klus zo’n twaalf uur zou duren, maar het ging aanmerkelijk sneller dan gedacht. Rond 07.30 uur lag de tunnel op zijn plek. 

De nieuwe reizigerstunnel bevat ongeveer 3200 kubieke meter beton, ongeveer 500 ton wapeningsstaal, twee spoordekken en een groenstrook. Het gevaarte weegt in totaal 8030 ton. 

Het verplaatsen van de tunnel is één van de werkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd bij de bouw van het nieuwe station. Om de grote werkzaamheden mogelijk te maken rijden er ruim drie weken geen treinen van en naar Ede/Wageningen. 

De werkzaamheden zijn te volgen via een livestream (klik hier).

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie