Foto uit het archief
Foto uit het archief Heideweek

Deze wegen zijn afgesloten voor verkeer tijdens de Heideweek

Verkeer en vervoer

EDE De Heideweek staat weer voor de deur. Van vrijdag 19 tot en met zaterdag 27 augustus vind de feestweek plaats. In die week worden ook de laatste werkzaamheden aan de Telefoonweg uitgevoerd. Daardoor zijn sommige wegen afgesloten en kan men de auto wat minder makkelijk parkeren. Dat laat de gemeente Ede weten op de website. 

,,Voor een veilige in- en uitstroom van bezoekers, wordt de Telefoonweg ter hoogte van het Kuiperplein afgesloten voor verkeer. Dit gebeurt op vrijdag 19, zaterdag 20, donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus tussen 19.00 en 00.30 uur.’’

SPOORWEGOVERGANG Bij de spoorwegovergangen aan de Nieuwe Stationsstraat en de Telefoonweg wordt van maandag 22 augustus tot en met donderdag 25 augustus de bestrating vernieuwd. Het zijn volgens de gemeente de laatste werkzaamheden voor de vernieuwing van de Telefoonweg. 

Daardoor is de overgang aan de Nieuwe Stationsstraat afgesloten tot en met 24 augustus en de overgang aan de Telefoonweg tot en met 25 augustus. De gemeente zegt dat voor doorgaand verkeer een omleidingsroute is over de Telefoonweg. Er wordt overdag gewerkt van maandag tot en met donderdag, omdat er dan de minste Heideweek activiteiten zijn. ,,Werkzaamheden bij een spoorwegovergang mogen alleen worden uitgevoerd als er geen treinen rijden. Vanwege het werk aan het nieuwe station Ede-Wageningen rijden er nu geen treinen. Daarom is dit de enige mogelijkheid om de werkzaamheden dit jaar nog uit te voeren.’’

KUIPERPLEIN Tijdens de Heideweek en de op- en afbouwdagen van het evenemententerrein is het Kuiperplein afgesloten. Dit geldt vanaf maandag 15 augustus tot en met maandag 29 augustus.

HEIDEOPTOCHT Op zaterdag 20 augustus is de Heideoptocht. Tussen 17.30 en 21.30 uur zijn de volgende straten zijn afgesloten voor auto’s: Raadhuisstraat, Molenstraat, Schaapsweg, Veenderweg, Telefoonweg, Stationsweg, Breelaan, Detmarlaan, Arnhemseweg. ,,U kunt Ede Centrum niet bereiken met de auto. Ook kunt u de parkeergarages Q-park Markt, P-De Halte en Q-Park Achterdoelen niet in- of uitrijden. Wij adviseren u dan ook om voor 17.00 uur in Ede Centrum te parkeren. Bovendien kunt u Ede Centrum tussen 17.30 en 21.30 uur niet verlaten met de auto. Het centrum van Bennekom is vanwege de Vlegeldag op woensdag 24 augustus afgesloten voor verkeer,’’ zo sluit de gemeente af.

advertentie
advertentie