Foto uit het archief van het dorpsfeest
Foto uit het archief van het dorpsfeest Gerwin van Luttikhuizen

Oud Lunterse Dag alleen per fiets bereikbaar

19 augustus 2022 om 10:00 Verkeer en vervoer

LUNTEREN Het dorpsfeest Oud Lunterse Dag zal op zaterdag 27 augustus in Lunteren gevierd worden.  Wat ooit begon als een dorpsfeest voor de bewoners van Lunteren en omstreken is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regionaal evenement. De bezoekersaantallen zijn volgens de organisatie in de jaren voor corona zo gestegen, dat er problemen zijn ontstaan met een overvol dorp wat ook invloed heeft op de veiligheid en daarmee ook de vergunningverlening. Dat laten zij weten in een persbericht. 

,,Om in de toekomst nog steeds het dorpsfeest te kunnen blijven houden heeft de organisatie besloten dat er dit jaar geen parkeerplaatsen zijn voor auto’s in en rond Lunteren op 27 augustus. Mensen die met de auto willen komen hebben geen parkeermogelijkheden en zullen worden doorgeleid rondom Lunteren. Het dorp is, net als voorgaande jaren, afgesloten voor alle verkeer,’’ meldt de organisatie. 

PER FIETS Wegens werkzaamheden aan het spoor zullen er op zaterdag 27 augustus geen treinen rijden tussen Ede en Lunteren en Barneveld en Lunteren. ,,Er worden ook geen bussen ingezet om de treinpassagiers te vervoeren van- en naar station Lunteren. Mensen die de Oud Lunterse Dag willen bezoeken kunnen dit dus uitsluitend per fiets doen.’’

De Oud Lunterse Dag is van oorsprong een dag voor- en door Lunteranen. ,,Om in de toekomst de Oud Lunterse dag verantwoord te kunnen blijven houden, moeten er nu maatregelen genomen. Als organisatie begrijpen we dat deze genomen maatregelen niet leuk zijn voor bezoekers die per autowillen komen. Wij vertrouwen er echter op dat iedereen begrip heeft voor de genomen stappen, zodat wij als organisatie ook in de toekomst het dorpsfeest op een verantwoorde manier kunnen blijven houden,’’ zegt de organisatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie