Archieffoto
Archieffoto Sander van Snippenberg

Hermes busvervoerder voor 2 jaar vervoergebied Veluwe-Zuid

30 augustus 2022 om 17:40 Verkeer en vervoer


EDE Busvervoerder Hermes gaat vanaf 11 december 2022 het busvervoer verzorgen in het vervoersgebied Veluwe Zuid. Onder Veluwe Zuid vallen onder andere de stadsdiensten in Ede, de buurtbussen 505 en 511 en de scholierenlijn 679. Daarnaast 2 snelle busdiensten: C2: Apeldoorn-Beekbergen-Arnhem en C3: Wageningen-Ede. De dienstregeling blijft op hoofdlijnen hetzelfde als in 2022. 

In december 2022 eindigt het noodcontract met Keolis, de huidige vervoerder voor het vervoersgebied IJssel-Vecht. Veluwe Zuid moet in de toekomst deel uit gaan maken van een ander vervoersgebied: Rijn-Waal. Deel hiervan is de regio Arnhem-Nijmegen. In deze regio rijdt nu vervoerder Hermes. De aanbesteding voor Rijn-Waal moest uitgesteld worden vanwege de coronacrisis. De vervoerders kunnen niet goed een aanbieding doen vanwege onzekerheid over het aantal reizigers. Ook de stijgende kosten voor brandstof en personeel spelen een rol bij onzekerheden over het openbaar vervoer.


OPNIEUW NOODCONTRACT Vanwege het uitstel van de aanbestedingen voor langere periodes moeten er opnieuw noodcontracten worden afgesloten. Deze noodmaatregel mag maximaal twee jaren duren. Het contract start in december 2022 en eindigt in december 2024. Het contract is onderhands gegund. Hermes heeft ook het noodcontract voor 2 jaar voor de regio Arnhem-Nijmegen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie