Geen tijdelijk zebrapad of knipperlicht bij oversteek scholieren

2 december 2022 om 19:00 Verkeer en vervoer Google Streetview
Afbeelding

BENNEKOM Het Edese college ziet er niets in om extra verkeersmaatregelen zoals een tijdelijk zebrapad of knipperlicht te plaatsen bij de oversteek van de Edeseweg voor de scholieren van de St. Alexanderschool en basisschool De Plataan. ,,Een zebrapad functioneert alleen op een goede manier wanneer er over de hele dag gezien een grote voetgangersstroom aanwezig is. Anders zijn automobilisten niet altijd geneigd voorrang te geven, met gevaarlijke situaties tot gevolg. Een knipperlicht heeft verkeerskundig gezien geen (wettelijke) functie en wordt dan ook als schijnveilig gezien.”

Het raadslid Monique Emmen (CDA) heeft in schriftelijke vragen laten weten benaderd te zijn door de directeur van de St. Alexanderschool in Bennekom over de renovatie van de gymzaal aan de Platanenweg in Bennekom. De klassen van de twee scholen lopen nu tot in ieder geval eind maart volgend jaar naar de&..

PREMIUM
Afbeelding
Sport Otterlo krijgt dik op haar broek
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.