Minder bussen en treinen vanaf zondag 11 december

4 december 2022 om 16:21 Verkeer en vervoer RRReis
Afbeelding

EDE Vanaf zondag 11 december wordt zowel de treindienstregeling van de NS als de busdienstregeling voor de stad- en streeklijnen aangepast. Dat betekent minder bussen en treinen. Er zijn drie oorzaken waardoor het openbaar vervoer onder druk staat. Er zijn minder inkomsten doordat het aantal reizigers nog niet op het niveau zit van voor de coronaperiode. Er zijn ook stijgende kosten door de hoge brandstofprijzen en er is een toenemend personeelstekort.

Het Edese college betreurt de beperking van de bereikbaarheid per openbaar vervoer in de gemeente Ede. Vervoersmaatschappij Hermes gaat het busvervoer de komende vier jaar verzorgen. Dat gebeurt door middel van een noodconcessie vanaf deze maand tot eind 2024 en wordt naar verwachting verlengd tot eind 2026. 

EENMAAL PER UUR De servicebus lijn 6 Ede..

PREMIUM
Afbeelding
Sport Otterlo krijgt dik op haar broek
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.