Afbeelding
Gemeente Ede

Afsluiting Edeseweg en Bennekomseweg: Gemeente Ede neemt maatregelen

Verkeer en vervoer

EDE Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de Bennekomseweg en Edeseweg een week bezig. De gemeente Ede heeft enkele maatregelen genomen voor de veiligheid van verkeersdeelnemers of voor een betere doorstroom van verkeer.

Dat meldt de gemeente maandagmiddag na een week van in de gaten houden wat er op de wegen in Bennekom en Ede gebeurt. ,,Op de eerste dag van de werkzaamheden was het erg druk in Bennekom. De dagen daarna was het rustiger. We blijven dit in de gaten houden, vooral omdat ook de Kierkamperweg van 6 februari tot en met 24 maart dicht gaat. We werken scenario’s uit over wat er kan en moet gebeuren bij grote verkeersproblemen”, meldt de gemeente.

Ook kunnen burgers tips en adviezen doorgeven bij de gemeente. Die hebben tot een aantal maatregelen geleid: ,,Bij de omleiding voor fietsers wordt de route naar diverse bestemmingen nu duidelijker aangegeven. Daarnaast kregen we veel signalen dat het voor fietsers onveilig voelt om over te steken op de Zandlaan richting de Diedenweg. Daarom staat hier in de ochtendspits voorlopig een verkeersregelaar. Tot slot zijn de verkeerslichten bij de Poortwachter anders ingesteld voor een betere doorstroming.”

Verder gaat de gemeente nog aan de slag met enkele dingen. ,,De komende tijd gaan we de kruisingen Emmalaan-Akulaan en Diedenweg-Zandlaan verbeteren voor fietsers én automobilisten. En bij de bushalte Halderbrink, waar vandaan de pendelbus door Bennekom rijdt, komen hekken om je fiets te stallen.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
advertentie