De vertrouwde blauwe treinen zullen veranderen in paars-blauw-groene voertuigen.
De vertrouwde blauwe treinen zullen veranderen in paars-blauw-groene voertuigen. RRReis

Valleilijn wordt RRReis; dienstregeling blijft gelijk

18 oktober 2023 om 10:46 Verkeer en vervoer

EDE Vanaf 10 december aanstaande is Keolis de nieuwe vervoerder van de treindienst tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. De trein zal vanaf dat moment rijden onder de merknaam RRReis. De dienstregeling zal ongewijzigd blijven, in tegenstelling tot de treinen zelf. 

In 2024 zal Keolis starten met het vernieuwen van de blauwe rupsen. Ook verandert de manier van inchecken. Dit zal namelijk niet meer verlopen via de vervoerder Connexxion maar bij RRReis. 

VEILIGHEID

De huidige treinen zullen van binnen en van buiten geheel worden vernieuwd. Zo zullen de kleuren worden aangepast zodat deze passen bij het merk RRReis. Er zijn twee verschillende type treinen: Flirt en Protos. Door de indeling van de trienen aan te passen, gaan deze meer op elkaar lijken. In alle treinen wordt een systeem gebouwd waardoor snel zichtbaar zal zijn welke zitplaatsen nog vrij zijn. Daarnaast komen er nieuwe stoelen, goed werkende wifi en grotere open ruimtes voor rolstoelen, fietsen en bagage. Nog onderzocht wordt of het mogelijk is om in de Protostreinen een toilet in te bouwen. 

Ook aan de veiligheid in en om de treinen zal worden gewerkt. Gastheren en -vrouwen zullen reizigers gaan ondersteunden tijdens de reis. Op vrijdag- en zaterdagavond zullen extra medewerkers worden ingezet om de veiligheid te vergroten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie