Het Bikkelseizoen zal plaatsvinden van 1 tot 25 december.
Het Bikkelseizoen zal plaatsvinden van 1 tot 25 december. Pixabay

De winterweken doorfietsen met het Bikkelseizoen

20 november 2023 om 10:00 Verkeer en vervoer

EDE De koude en donkere maanden staan weer voor de deur en dan is blijven fietsen soms best een uitdaging. Om fietsen te blijven stimuleren werken Regio Foodvalley en fietsstimuleringsprogramma Love to Ride samen voor het Bikkelseizoen van 1 tot 25 december.

,,Tijdens deze weken in december dagen we iedereen uit om met de fiets naar het werk te komen en/of voor korte ritjes de fiets te pakken”, vertellen de organisatoren van het initiatief. ,,Met elke fietsrit die tijdens deze weken op Love to Ride wordt geregistreerd, zijn leuke prijzen te winnen.”

RIJKLAAR VOOR MEER KILOMETERS

Op een aantal plekken in de regio is tijdens het Bikkelseizoen een fietsmonteur aanwezig waar fietsers gratis hun fiets kunnen laten controleren. De monteur geeft advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar gemaakt kan worden voor nog vele kilometers in de buitenlucht. ,,Een kleine reparatie kan direct (tegen betaling) worden uitgevoerd. Denk aan vervanging van een batterij, remkabel, remblokje of lampje.” Het programma van het Bikkelseizoen is binnenkort te vinden op de website en social media kanalen van Regio Foodvalley Slim op weg.

POSITIEVE IMPACT

,,Werkgevers en werknemers gaan tijdens het Bikkelseizoen en door hun deelname aan Love to Ride op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie”, aldus de organisatie Regio Foodvalley en Love to Ride. Op deze manier besparen organisaties en werknemers geld en brengen zij de vervoerskosten omlaag, dragen zij bij aan een beter milieu en verbeteren zij de algehele conditie van medewerkers volgens de organisatoren.

LOVE TO RIDE

Regio Foodvalley werkt samen met Love to Ride. Love to Ride is een internationaal succesvol fietsprogramma waar medewerkers, afdelingen en organisaties fietschallenges kunnen aangaan en mooie prijzen kunnen winnen.

Iedereen kan gratis meedoen. Aanmelden kan op Love to Ride. Door middel van de gratis te downloaden communicatie toolkit kunnen deelnemers hun collega’s ook motiveren om mee te doen.

Regio Foodvalley Slim biedt ook ondersteuning voor organisaties die fietsen van en naar het werk willen stimuleren. Mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris bespreekt op aanvraag met organisaties de mogelijkheden. Bij interesse kunnen organisaties contact opnemen via pieter.keeris@vision-share.nl of via de telefoon: 06-1500 6728.

Het Bikkelseizoen zal plaatsvinden van 1 tot 25 december.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie