Afbeelding
Pixabay

'Late supermarktopenstelling is een succes'

6 februari 2020 om 17:13 Winkels

EDE Steeds meer supermarkten kiezen ervoor hun deuren langer per dag te openen. Soms zelfs tot 22.00 uur. Ook in Ede zijn er supermarkten die langer open blijven, zo werd gisteren bekend. Twee Edese supermarkten geven aan wat hun beweegredenen achter de openingstijden zijn. 

Bij de Albert Heijn Parkweide merken ze dat de late avondopenstelling een succes is, vertelt supermarktmanager Folkert Pol. ,,In de zomer is het uurtje van 21.00 uur tot 22.00 uur soms wel het drukst, met name op maandag, dinsdag en woensdag.” Hij geeft aan dat er op dat tijdstip veel ,,gemaksartikelen” gekocht worden. ,,Denk dan aan chips, bier en wijn. Gewoon de ‘lekkere, simpele’ dingen.” 

De afweging om later open te blijven was voor de Edese supermarkt snel gemaakt. ,,Wij ontvangen ook de vracht erg laat. Daardoor was het personeel toch al aanwezig. Voor ons daarom geen lastige keuze om dan ook de consument nog binnen te laten.” Of hij het andere supermarkten ook aanbeveelt om langer open te gaan, weet hij niet. ,,Dat ligt helemaal aan het marktgebied en de omzet. Je moet dan echt gaan wikken en wegen.” 

Een nog latere openstelling blijft de manager in zijn achterhoofd houden. ,,Nu doen we dat nog niet, maar wie weet in de toekomst wel.” Het filiaal heeft de vrijheid dat zelf te beslissen, omdat het een franchise-onderneming is. 

Het Jumbo filiaal aan de Bellestein heeft de deuren tot 21.00 uur geopend en dat is ook voldoende, zo geeft plaatsvervangend manager Patrick Mering aan. ,,We hebben nooit overwogen om langer open te gaan. We zien dat in de laatste uren van de dag de omzet afneemt.” Waarom de winkel dan wel tot 21.00 uur open is? ,,We vinden het te vroeg om om 20.00 uur al dicht te gaan. We willen klanten de gelegenheid geven om ook bijvoorbeeld na het sporten nog even boodschappen te doen.” 

EdeStad probeerde met alle supermarkten in Ede in contact te komen, maar werd de meeste keren doorgestuurd naar het landelijk hoofdkantoor of kreeg te horen dat de supermarkt geen commentaar wil geven op het openingsbeleid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie