Fietsers kunnen vanaf volgend jaar terecht bij Trek Bicycle in Ede.
Fietsers kunnen vanaf volgend jaar terecht bij Trek Bicycle in Ede. Pixabay

Trek Bicycle komt midden volgend jaar naar Ede

24 november 2020 om 15:08 Winkels

EDE Trek Bicyle gaat zich vestigen in Ede. Volgens Jeftha Smaal van Smit Bedrijfshuisvesting opent het bedrijf, één van de grootste fietsproducenten ter wereld, ,,medio volgend jaar” een winkel aan de Telefoonweg 54. ,,Er is, mede door corona, een hoop negatief nieuws over het winkellandschap momenteel. Dan is dit toch een positieve ontwikkeling.”

Door Barry Wensink

In een winkelruimte van ongeveer 550 vierkante meter, waar eerder de Hoogvliet-supermarkt zat, opent het van oorsprong Amerikaanse bedrijf een nieuwe vestiging. ,,Ze hebben heel veel eigen retailzaken en dit wordt dan de winkel voor Ede.” 

Smit Bedrijfshuisvesting heeft daarmee dit jaar al ruim 2.100 vierkante meter leegstand aan de Telefoonweg ingevuld. ,,Dat is best veel en daar zijn we blij mee”, geeft Smaal aan. ,,Wij bemiddelen tussen onze opdrachtgever, vaak de eigenaar van het vastgoed, en de huurder.” In dit geval bemiddelde Smit Bedrijfshuisvesting namens Hoogvliet Beheer.

Volgens Smaal is het nu aan Trek Bicycle om de benodigde vergunningen aan te vragen. ,,Vervolgens moeten ze de winkel ombouwen. Dat doen ze met een professioneel team en dat laten ze overkomen naar Ede. Ik verwacht dat ze medio volgend jaar de winkel gaan openen. Er moeten natuurlijk wat hobbels genomen worden voor het zover is.” 

Waar het storm loopt op de huizenmarkt, is het elders op de vastgoedmarkt wisselend qua belangstelling. ,,Qua bedrijfshallen is er sprake van schaarste. Voor wat betreft kantoren is het wat lastiger in verband met de anderhalve meter. We weten niet exact welke kant dat op zal gaan. Het was al een trend dat winkels het lastig hebben, omdat veel via internet gaat. Corona heeft dat in mijn ogen wel in een stroomversnelling gebracht.” 

En verwijzend naar de laatste transactie: ,,Daarom is het ook zo positief dat een grote speler op de fietsenmarkt naar Ede komt.” 

Trek Bicycle is de grootste fietsenproducent van de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waterloo (Wisconsin) waar Trek in 1976 is gestart. In Nederland is het kantoor voor de Benelux gevestigd in Harderwijk en het Europees distributiecentrum in Wijchen. Trek produceert fietsen, fietsonderdelen en fietsaccessoires. Trek Bicycle voert niet alleen het merk Trek, ook Gary Fisher, Bontrager, Klein, Villiger en Diamant zijn onderdeel van het bedrijf. Door de grote verscheidenheid aan producten en de constante doorontwikkeling is Trek wereldwijd marktleider op het gebied van fietsen. In totaal worden de fietsen, onderdelen en accessoires van Trek in meer dan negentig landen verkocht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie