Afbeelding
Ted Walker

Diverse overtredingen bij integrale controle Edese supermarkten

13 oktober 2021 om 17:38 Winkels

EDE Bij de integrale controle die woensdag uitgevoerd werd bij acht kleinere supermarkten in Ede zijn diverse overtredingen vastgesteld. Dat meldt de gemeente woensdagmiddag. De controles vonden plaats in het kader van de Week van de Ondermijning. Ook onder meer de politie, douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waren hierbij betrokken. 

Bij vijf van de bezochte supermarkten werden overtredingen geconstateerd. Het gaat onder meer om het overtreden van de alcoholwet omdat een leidinggevende niet aanwezig was, de aanwezigheid van ongedierte, en versproducten die niet juist bewaard werden. Daarnaast was er sprake van de illegale verkoop van medicijnen, verboden rookwaren, onjuiste uitstalling, en het gebrek aan een goede toegang tot de nooduitgangen in het kader van de brandveiligheid. De controles waren voornamelijk gericht op ondermijning. 

‘WITTE VLEKKEN’ De controles werden specifiek uitgevoerd bij kleinere supermarkten, omdat de bevoorrading van deze winkels niet verloopt via een ketenformule, waarin bevoorrading via een vaste structuur verloopt. Er was in dit geval sprake van ‘witte vlekken’, aldus de gemeente.

,,Het is belangrijk dat ondernemers in Ede zich aan de regels houden. Ondernemen blijft zo veilig en eerlijk. Ik ben blij dat de meeste ondernemers dit ook doen”, zegt burgemeester René Verhulst. ,,Via de naleving van regels wordt ondermijning namelijk zo veel mogelijk uitgesloten. Met een integrale controle kijkt de gemeente of bestaande bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.”

Bij ondermijning maken criminelen voor hun illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en dienstverleners. De ‘onderwereld’ wordt met de ‘bovenwereld’ verweven en zo hebben de criminele activiteiten een ondermijnend effect op onze samenleving. De gemeente Ede werkt samen met een groot aantal partners om ondermijning aan te pakken. De integrale controles bij supermarkten zijn hier een voorbeeld van.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie