Afbeelding
Redactie EdeStad

Ondernemers Bennekom willen op zondag open

5 januari 2022 om 12:05 Winkels

BENNEKOM Ondernemers in het centrum van Bennekom willen ook op zondagen hun winkel kunnen openen. In een brief aan het college van de gemeente Ede zegt voorzitter Rob van Wonderen van het Ondernemersfonds Bennekom Centrum dat er sprake is van een ongelijk speelveld ten opzichte van ondernemers in de nabije omgeving die wel open mogen op zondag. 

Ondernemers in Wageningen, Renkum en Ede-stad hebben de vrijheid hun winkels te openen op de tijden en de dagen die zij willen, ook op zondag. ,,Dat heeft al vele jaren vergaande en onacceptabele gevolgen voor de Bennekomse ondernemers in de vorm van achterblijvende omzetten, wegtrekkende klanten en gemiste kansen.”

ONGEWIJZIGD BELEID In herinnering wordt gebracht dat de toenmalige Ondernemersvereniging Bennekom zes jaar geleden aandacht heeft gevraagd voor de noodzaak om openstelling van winkels op de zondag in Bennekom mogelijk te maken. ,,Het beleid is echter tot nu toe ongewijzigd gebleven. Niettemin is het probleem dat wij destijds aan de orde stelden onverminderd aanwezig. Dat betreft de rechtsongelijkheid tussen winkeliers in Bennekom en in de omliggende plaatsen.” 

,,Ongeacht wat iemands (politieke) standpunt is over het in acht nemen van de zondagsrust, heeft de gemeente in de eerste plaats als taak te voorkomen dat rechtsongelijkheid optreedt tussen groepen inwoners en/of ondernemers. Een in het verleden gehouden referendum kan dat niet wegpoetsen en kan nooit een rechtvaardiging zijn om die ongelijkheid te laten voortbestaan”, aldus het Ondernemersfonds.

GELIJK SPEELVELD Opgemerkt wordt dat de Bennekomse ondernemers het in 2016 onacceptabel vonden dat door de gedwongen sluiting op zondag sprake is van achterblijvende omzetten en wegtrekkende klanten. ,,Dat vinden wij nu nog steeds onacceptabel. Daarom brengen wij dit punt opnieuw met klem onder uw aandacht. Dit kan zo niet langer en wij rekenen erop dat het beleid op dit punt in overeenstemming wordt gebracht met de omliggende plaatsen, zodat we als Bennekomse ondernemers binnenkort over een gelijk speelveld beschikken en ons ondernemerschap ten volle kunnen uitoefenen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie