Afbeelding
Job Oldegbers

Handhaving bij opening winkels op zaterdag nog onduidelijk

Winkels

EDE De aangekondigde actie van winkeliers en horeca om, tegen de coronamaatregelen in, toch de deuren te openen op zaterdag kan rekenen op begrip van burgemeester Verhulst. Toch heeft hij besloten om te wachten op het standpunt van het kabinet en de mogelijke versoepelingen voor ondernemers af te wachten. Dat meldt zijn woordvoerder Patricia Nep.

Het is de vraag of het kabinet vrijdag op de persconferentie aankondigt dat dat weer mag. Eerder deze week hebben de colleges van burgemeester en wethouders in Ede en Wageningen aan minister president Mark Rutte een brief geschreven om te pleiten voor heropening van ondernemend Ede. De gemeente krijgt steeds meer signalen dat ondernemers in de retail, horeca, sport en cultuursector op hun tandvlees lopen.

Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) is de belangenbehartiger voor de ondernemers van Ede centrum. Voorzitter Ernst Steinmeier onderschrijft dat het water aan de lippen van de ondernemers staat. ,,Met mondkapjes, afstand, qr-codes is het volgens mij mogelijk om op verantwoorde wijze weer open te gaan voor het winkelend publiek.” Toch begrijpt hij ook het standpunt van de burgemeester wel. Steinmeier hoopt dat vanuit Den Haag versoepelingen zullen worden aangekondigd ,,net zoals 95% van de Nederlandse bevolking dat wil.”

advertentie