Afbeelding
Eigen foto

Duurzaamste huis van Gelderland staat niet in Ede

8 oktober 2020 om 17:10 Wonen

EDE Het duurzaamste huis van Gelderland is bekend. En het staat niet in Ede. Dat maakte de provincie Gelderland donderdag bekend. Marcel Nieuwkerk (53) deed met zijn woning aan de Zonneoordlaan in Ede mee aan de verkiezing, maar de winst ging naar een huis in ‘t Harde (gemeente Elburg).

De verkiezing is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route en wordt mede ondersteund door de deelnemende provincies en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het doel van de verkiezing is om mooie voorbeelden in het zonnetje te zetten om anderen enthousiast te maken om ook hun woning te verduurzamen.

VERDUURZAMING Via het platform de Duurzame Huizen Route kunnen bezoekers zelf ervaren hoe je de verduurzaming van een woning kunt aanpakken. Bezoekers ervaren dan zelf hoe je een woning kunt verduurzamen. Ze ontdekken hoe je dit technisch en financieel kunt aanpakken, en vormen een beeld van de uitvoering van maatregelen in en aan de woning. Er zijn allerlei woningen te bekijken: van nieuwbouw tot een rijksmonument uit 1906 en van tussenwoning met verdiepingen tot vrijstaande woningen. 

Gedeputeerde Peter Kerris: ,,Het verduurzamen en toekomstbestendig maken van je woning helpt niet alleen om energie te besparen en klimaatdoelen te bereiken, maar is ook investeren in je woning! Hierdoor houdt het kwaliteit, biedt het meer comfort én is het klaar voor de toekomst.” 

Ede Stad.nl Premium sprak onlangs met Marcel Nieuwkerk over waarom hij zijn woning verduurzaamd heeft en wat hij allemaal gedaan heeft. ,,We hebben maar één planeet, dus laten we daar zuinig mee omgaan”, zei hij. Lees het hele interview hier.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie