Afbeelding
AM

AM en Woonstede realiseren sociale huurwoningen op ENKA

3 december 2020 om 11:46 Wonen

EDE AM en woningcorporatie Woonstede hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de realisatie van 201 sociale huurwoningen in de gebiedsontwikkeling OP ENKA in Ede. Bij de ondertekening waren Marian Teer, directeur/bestuurder Woonstede en Monique van Reijen, directie AM Midden, aanwezig. Het appartementengebouw wordt direct naast het station Ede-Wageningen gebouwd. De ontwikkeling is onderdeel van de afspraken met de gemeente Ede om 365 betaalbare woningen realiseren op het ENKA-terrein. AM geeft hiermee eveneens invulling aan een inclusieve woonwijk.

Marian Teer: ,,Met deze ontwikkelingen komen er 201 sociale huurwoningen bij op een mooie locatie in Ede. Deze woningen voorzien in een groeiende behoefte naar betaalbare huurwoningen en zijn uitermate geschikt voor diverse doelgroepen.”

Monique van Reijen: ,,De overeenkomst tussen Woonstede en AM maakt het mogelijk om aan de gestelde ambities voor OP ENKA invulling te geven, waaronder het voorzien in de vraag naar betaalbare huurwoningen. De huurwoningen vormen daarbij een mooie aanvulling op het woonprogramma van OP ENKA.”

Het ontwerp komt van MIX architectuur uit Ede. De bouw is in handen van BAM Wonen. Oplevering van deze woningen is voorzien eind 2022.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie