PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

PCOB stimuleert nieuwe woonvormen voor ouderen: ‘Laaghangend fruit pakken!’

Wonen
Foto: Freek Wolff
4 mrt 2021, 11:30
Geeske Telgen (rechts) met de leden van de werkgroep, van links naar rechts: Herman Gerritsen, Wim van den Brandt en Jan Telgen.
Geeske Telgen (rechts) met de leden van de werkgroep, van links naar rechts: Herman Gerritsen, Wim van den Brandt en Jan Telgen.
EDE

Pré-mantelzorgwoningen, woningsplitsen, kangoeroe wonen, woongroepen en hofjes zijn suggesties om nieuwe vormen van wonen voor ouderen te realiseren. De Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) presenteerde deze ideeën maandag in de notitie ‘Zorgen voor Morgen’. ,,We moeten het laaghangend fruit pakken om huisvesting snel mogelijk te maken”, benadrukte Geeske Telgen. De voorzitter van het afdelingsbestuur leidde de bijeenkomst in Ede met een groepje betrokkenen in Huis Kernhem. De voormalige politica doelde onder meer op bestaande gebouwen die met relatief weinig moeite omgebouwd kunnen worden.

Het rapport is gemaakt door een werkgroep, met de leden Wim van den Brandt, Herman Gerritsen en Jan Telgen. Dit werd aangeboden aan Edes wethouder Geert Ritsema en heeft als ondertitel ‘Werkend perspectief voor huisvesting ouderen’. Ouderen wordt vooral aangeraden om nu al na te denken over de toekomstige woonvorm. Voor de gemeente zijn adviezen..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: