BPD, Green Real Estate en Van Wijnen proosten op de ondertekening van de overeenkomst.
BPD, Green Real Estate en Van Wijnen proosten op de ondertekening van de overeenkomst. BPD, Green Real Estate & Van Wijnen

Organisaties tekenen aannemersovereenkomst Veluwse Proeftuin

Wonen

EDE Tijdens vastgoedbeurs PROVADA tekenden op dinsdag 26 oktober World Food Center Development, een samenwerking van Van Wijnen Projectontwikkeling, Green Real Estate en bouwfonds BPD de aannemersovereenkomst voor de bouw van de Veluwse Proeftuin.

Dit nieuwe woongebied, gelegen aan het Sysseltse bos, zal door deze samenwerking binnen tien jaar gerealiseerd worden. Hierbij zullen ongeveer 130 woningen, horeca, retail- en sportvoorzieningen worden gebouwd. Ook is er ruimte voor een congreshotel, studentenhuisvesting en de zogeheten ‘WFC-experience’. 

NATUURLIJK ,,Alle architectuur is met respect voor de natuur ontworpen door MIX architectuur en Weusten Liedenbaum. De Veluwe wordt letterlijk de wijk ingetrokken”, zo laten de organisaties weten. Dit komt onder andere naar voren in het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. 

Ook wordt nagedacht over het stimuleren van gezond eten en beperken van voedselverspilling. ,,Mensen wonen hier straks in een gemeenschappelijke tuin waar ze fruit, groente en kruiden kunnen verbouwen om zelf te proeven.”

advertentie
advertentie