Afbeelding
Woonstede

Woningcorporaties Plicht Getrouw en Woonstede fuseren

Wonen

EDE Woningcorporaties Plicht Getrouw en Woonstede gaan per 31 december 2021 fuseren. De Autoriteit Woningcorporaties heeft hiervoor goedkeuring verleend. Eerder gaven de huurdersbelangenverenigingen van beide corporaties al hun instemming. Huurders van beide corporaties worden geïnformeerd over wat de fusie voor hen betekent. 

Woonstede bezit zo’n 10.000 woningen in de gemeenten Ede en Scherpenzeel. Plicht Getrouw beheert 800 woningen in Bennekom. Door toenemende regelgeving vanuit de overheid werd het voor Plicht Getrouw als kleinere organisatie lastiger om een efficiënt beheer van de sociale huurwoningen te garanderen. Gezien de al bestaande nauwe samenwerking tussen de woningcorporaties, lag een fusie voor de hand.

VOORRAAD In de komende jaren, tot 2025, wil Woonstede tussen 1.086 en 1.392 nieuwe woningen bouwen. Om dat mogelijk te maken, sloopt en verkoopt Woonstede ook woningen. Daarnaast koopt de corporatie ook enkele woningen. Hiermee hoopt ze dat de voorraad van sociale huurwoningen flink zal toenemen. 

advertentie
advertentie