Gerard Eijgenraam van Eijgenraam Mannenmode in Bennekom
Gerard Eijgenraam van Eijgenraam Mannenmode in Bennekom JO Media

Gerard Eijgenraam stopt na dertig jaar bij zijn mannenmodezaak: ‘Daar doe je het voor: klanten die je vertrouwen en terugkomen’

20 februari 2024 om 11:00 Zakelijk

BENNEKOM Nadat Gerard Eijgenraam (77) op de kop af dertig jaar geleden begon met Eijgenraam Mannenmode in Bennekom, is het na deze maand dan definitief tijd om te stoppen. Hoewel hij zijn kledingwinkel tien jaar geleden al verkocht, werkt hij sindsdien nog altijd op donderdag in de winkel. Oók dat stopt nu: ,,Het is mooi geweest.”

door Job Oldegbers 

Eijgenraam is een vakman pur sang. Al zijn hele leven werkt hij in de modesector en door de jaren heen heeft hij alle trends bij mannen zien komen en gaan. Waar ‘we’ dertig jaar geleden nog volop in kostuum rondliepen, is dat nu totaal veranderd. 

VEEL MEER KLEUR

Casual, zo noemt hij de mode van nu: ,,Mannen dragen vaker truien met een overhemd, bijvoorbeeld. Of alleen nog maar een colbert in plaats van een heel kostuum.” Het meest opvallende? ,,We zijn véél meer kleur gaan dragen.” 

Die wisselende modetrends heeft Eijgenraam door de jaren heen zien komen en gaan. Hij begon Eijgenraam Mannenmode immers al dertig jaar geleden, samen met zijn vrouw. Het mooiste aan het werk? Dat is wat hem betreft het sociale aspect. ,,Je maakt al snel een praatje met klanten en nog belangrijker: het is ontzettend leuk om iemand te kunnen helpen met zijn kledingkeuze.” 

TEVREDEN KLANTEN

Als tevreden klanten de winkel dan ook nog eens vaker terug weten te vinden is dat een extra waardering voor het werk. ,,Daar doe je het eigenlijk voor: klanten die je vertrouwen en terugkomen als ze nog eens iets nodig hebben.” 

Tien jaar geleden werd de zaak overgenomen door Jan Willem van Grootheest. ,,Eigenlijk wilde ik toen al stoppen, want ik mocht met pensioen. Ik was destijds 67. Het afscheid nemen lukte nog niet helemaal, dus ben ik nog een dag in de week blijven werken. En dat werd de donderdag. Ik sloeg in die tien jaar bijna geen donderdag over.”  

LAATSTE WERKDAG

Aan die periode komt na 29 februari een einde, dat is de laatste werkdag van Gerard Eijgenraam. Bezoekers zijn die donderdag van harte uitgenodigd aan de Dorpsstraat 48. Eijgenraam Mannenmode geeft die donderdag, vrijdag en zaterdag 50 procent korting op de gehele wintercollectie.

Dit artikel wordt u aangeboden door Eijgenraam Mannenmode. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie