Afbeelding
Green Collective

Green Collective zorgt voor minder inzamelwagens en schonere lucht in Ede

26 februari 2024 om 14:10 Zakelijk

EDE Minder kilometers, minder uitstoot en minder verkeersdrukte in Ede. Dat probeert Green Collective te realieren nu het vanaf vandaag óók in de gemeente Ede van start gaat. Green Collective verenigt afvalinzamelaars om in gemeenten samen bedrijfsafval in te zamelen. Door voortaan met inzamelvoertuigen met een Green Collective-logo via gecombineerde routes te rijden, draagt Green Collective bij aan een schonere, beter bereikbare en veiligere stad.

Green Collective, een initiatief van PreZero en Renewi, verenigt afvalinzamelaars om in gemeenten samen bedrijfsafval in te zamelen. Vijf jaar geleden startte het initiatief met als doel een bijdrage te leveren aan de Green Deal ZES: minder kilometers, minder uitstoot en minder verkeersdrukte in binnensteden. Inmiddels is het initiatief actief in meer dan 30 gemeenten, is er al zo’n 850.000 km minder gereden en daarmee al meer dan 1.300.000 kg CO2 bespaard in heel Nederland.

DUURZAME INZAMELING

Green Collective heeft tot doel gemeenten te helpen met de duurzame inzameling van bedrijfsafval. Vanaf vandaag is Green Collective met inzamelaars PreZero en Renewi ook in Den Bosch, Ede en Veenendaal actief. De gemeenten profiteren van de voordelen van dit initiatief, zonder er zelf omkijken naar te hebben. Andere inzamelaars van bedrijfsafval worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het initiatief. Hoe meer deelnemers, hoe meer besparingen in kilometers en CO2 behaald kunnen worden.

Aan de bestaande dienstverlening en contracten van de klanten van de deelnemende inzamelaars verandert niets. Iedere klant behoudt het contract met zijn eigen afvalinzamelaar, maar het bedrijfsafval wordt opgehaald door een inzamelwagen met een Green Collective-logo.

SAMENWERKING

Iwan te Winkel, directeur Collection & Operations van PreZero, is blij dat Green Collective in drie nieuwe gemeenten van start gaat: ,,Samen kom je verder, dat bewijst dit mooie initiatief. Door inzamelactiviteiten te combineren, kunnen we die efficiënter en duurzamer uitvoeren. Ook kunnen we samen de uitstoot van schadelijke stoffen in stadskernen flink terugdringen. Ik ben ervan overtuigd dat deze vorm van samenwerken essentieel is voor een duurzame toekomst.”

,,We zijn blij dat we op deze manier in steeds meer gemeenten duurzamer kunnen inzamelen”, zegt Eric Pero, Directeur Operations van Renewi Nederland. ,,De afgelopen vijf jaar hebben we laten zien dat het mogelijk is. We verwelkomen andere inzamelaars van bedrijfsafval om samen te werken met als doel een schonere lucht en beter bereikbare, veiligere steden te realiseren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie